Tveit kom for å bli bedre kjent med oss etter at hun og forskningsleder ved FNI Lars H. Gulbrandsen gjennom de siste ukene har debattert finansieringen av maktkritisk samfunnsforskning i Aftenposten, Khrono og på NRK Dagsnytt 18.

Med seg hadde hun Asbjørn Mo NFRs avdelingsdirektør for Instituttpolitikk og sektorsamspill, og Anne Magnussøn fra samme avdeling. 

Etter en omvisning i våre vakre lokaler og en hyggelig lunsj fikk FNI komme med innspill om hvordan NFR kan åpne opp utlysningene sine mer, slik at forskere selv i større grad kan utforme spørsmålene og forskningen de mener er viktige i tiden vi står foran. 
Tveit var opptatt av at kaken må vokse nå som vi står foran tidenes omstilling, og peker på at temaet "Norge etter oljen" er storsatsingen Forskningsrådet spiller inn til regjeringens nye langtidsplan for forskning og høyere utdanning. 

Lars H. Gulbrandsen ønsket seg at NFRs utlysninger i mindre grad enn i dag retter seg mot norske forhold, og i større grad åpner seg mot det globale nivået, spesielt når det gjelder arbeidet for å bremse klimaendringene og naturkrisen. 

FNI-forskeren har allerede brukt spalteplass på å få fram behovet for maktkritisk forskning, og peker på at det burde være mulig å ha mer åpne utlysninger på temaområder som klima, energi, miljø og arealbruk og flere prosjekter uten krav om brukermedvirkning.. 
FNI-direktør Iver B. Neumann var opptatt av at Norge investerer mye tid og ressurser på å bygge opp et høykompetent forskningsmannskap, og må sørge for at ikke slike spesialister blir gående uten oppdrag og prosjekter. 

- Kostnaden for å mekke en forsker er kjempehøy. Har man ikke noe en kan livnære seg av, kan vi miste dem på 3-4 år fordi de ikke får noe å holde på med. Det er sløsing med ressurser, sier Neumann.