News

  • Hydrogenforskning skal gi høy verdi 

    Per Ove Eikeland photo: FNI/Jan D. Sørensen + llustrasjon: Norled

    Forskning på fornybar energi er viktig for at samfunnet skal kunne greie det grønne skiftet, og hydrogen omtales ofte som en viktig brikke. I disse dager avgjør Forskningsrådet om de vil finansiere det store senteret for hydrogenforskning som FNI har vært med på å søke om, Norwegian Centre for Hydrogen Research (HyValue).

  • Stortingsbesøk til Polhøgda

    Bildetekst: Storfint besøk av Stortingets Arktis-delegasjon på solfylte Polhøgda.

    Torsdag denne uka fikk FNI besøk av Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid. De kom til Polhøgda for å lære mer om og diskutere geopolitiske spenninger i nord, russisk og kinesiske investeringer i shipping og LNG, samt Arktisk råd, hvor Norge skal ha formannskap om ikke så lenge.  

  • Klimaforhandlingene: Kina i Glasgow

    Portrett av Gørild Heggelund med høstlige farger i blurry bakgrunn

    – Det er viktig for Kina å holde det man har lovet og å ha realistiske mål, så vi kan forvente at de leverer på målene om utslippsstopp og karbonnøytralitet, sier seniorforsker ved FNI Gørild Heggelund.

  • Hva kan vi vente oss i Glasgow?

    Research professor Steinar Andresen in green exterior

    Hva ligger til grunn for COP26 som starter i Glasgow i dag, og hva tror ekspertene kan komme ut av konferansen? FNI-forsker Steinar Andresen har arbeidet med internasjonalt klimasamarbeid i over tretti år. Her forklarer han COPen. 

  • New project: Can we make the school commute greener?

    Pål Skedsmo/Warsaw children in project workshop

    How can we make it easier for families to bring their kids to school in an environmentally friendly way? This is the core question Pål Wilter Skedsmo and his international colleagues ask in a new EEA-financed research project, Co-designing Inclusive Mobility.

  • New senior researcher to FNI

    Smiling Kendra Dupuy with green scarf in autumn exterior. Foto: Jan Dalsgaard Sørensen/FNI

    Kendra Dupuy has recently been employed in a new position as a senior researcher at FNI. She will be working on the Include project, where researchers find out how to achieve a just energy transition in Norway.

  • Denne kronikken må leses i Hurdal!

    Faksimile av avissiden med kronikken samt bile fra vindkraftanlegg på Jæren (Jarle Aasland)

    5. oktober hadde seniorforsker ved FNI Lars H. Gulbrandsen en kronikk i Aftenposten om at naturpolitikken må lære av klimapolitikken. 

  • Ikke plass til maktkritisk forskning

    Lars Gulbrandsen i hvit skjorte i studio hos NRK Dagsnytt atten

    Hva slags innflytelse har oljeindustrien på norsk klimapolitikk? Et slikt spørsmål er det i dag nesten umulig å få penger av Forskningsrådet til å forske på. Grunnen er at midlene stadig oftere lyses ut som "samarbeidsprosjekter". Da er det et krav at brukere som for eksempel oljebransjen er representert. - Oljenæringen er ikke interessert i å være med på prosjekter som vil undersøke dem kritisk, sier forskningsleder ved FNI Lars H. Gulbrandsen.

FILTER

  • Person

  • Research area

logo_footer_fni